Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanmaning op boete frankrijk

Vraag gesteld door Gsturre op 30 december 2017

Ik heb een tijdje geleden een boete gekregen voor een sneldheidsovertreding in Frankrijk. Ik heb deze netjes op tijd betaald maar kreeg gister een aanmaning of iets dergelijks. Geheel in onbegrijpelijk Frans. Nog even gebeld met de betreffende instantie, maar die waren niet bereid mij in het Engels te woord te staan....
Geen idee hoe ik hier verder mee moet. Kan geen mailadres vinden om te reageren alleen het volkomen onbegrijpelijke Franse reclamatie formulier. Kunt u mij hier bij helpen?? Heb geen zin om straks een deurwaarder aan de deur te krijgen!

Antwoord van Yda

Antwoord van Yda

ANWB Expert

U hebt een boete voor een snelheidsovertreding in Frankrijk op tijd betaald. Toch hebt u gisteren een aanmaning gekregen. U vraagt ons hoe te handelen.

De Franse overheid heeft een duidelijke internet pagina over verkeersboetes in het Nederlands. Ook kunt u volgens onze informatie bellen met vragen zoals die van u. U zou dan een keuze menu krijgen waarin u kunt aangeven dat u in het gesprek in het Nederlands wilt voeren. Onderstaand vindt u een link naar de betreffende internet pagina.

Als het u via deze weg niet lukt uw vraag beantwoord te krijgen dan kunt u de ontvangen brief mailen naar experts@anwb.nl .

De informatie van de Franse overheid vindt u hier boete Frankrijk
***

Reactie van GijsdH:

Ik heb een boete gekregen van E 45 en die keurig meteen betaald. Ik krijg nu een aanmaning en een verhoogde boete van E 140 c.q. E 180. Op de site https://www.antai.gouv.fr zie ik geen mogelijkheid om bezwaar te maken op dit geval. Het telefoonnummer op de site 0033811011010 is geblokkeerd. Graag uw advies wat te doen.***

Reactie van Yda Matthijssen:

Ik heb nogmaals voor u op de website van Antai gekeken. Bij de veelgestelde vragen staat uw vraag niet maar in onderstaande link vindt u wel een telefoonnummer en een adres.

Contact opnemen telefonisch of per brief is de enige mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de aanmaning die u ontvangen hebt.

Andere mogelijkheden kan ik u niet bieden.
https://www.antai.gouv.fr