Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorstoring Peugeot 106

Vraag gesteld door jtriemstra95 op 12 november 2018

De motor van mijn Peugeot 106 XS, 1.4 benzine en handgeschakeld uit 2002 loopt niet goed en geeft een motorstoring aan. Symptomen: weinig vermogen, auto trilt bij lopen van de motor, stationair kunnen de toeren soms variëren in een piek. De storingen kwamen tot nu toe pas na 10 min. Zowel op de snelweg haf hij een motorstoring aan (voor 3 sec, na 15 min rijden), tijdens het langzaam rijden gaf hij een storing, de auto schokte en sloeg af (na 15 min rijden) en als laatste op een auto weg gaf hij een storing aan (deze keer blijvend), vermogen nam af en de auto klonk als een 'hotrod'. wat kan dit zijn? Ik kan hem niet uitlezen omdat de vorige eigenaar de stekker heeft afgeknipt...

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

In de loop van de tijd is de motor van uw Peugeot 106 XS uit 2002 steeds slechter gaan lopen met steeds storingsmeldingen.

Nu de storingsmelding niet meer weg gaat en de motor continu zeer slecht loopt vraagt u wat de oorzaak kan zijn. Tevens meld u nog even dat de OBD connector is afgeknipt en uitlezen dus niet meer mogelijk is.

Wat nog rest is bij de basis beginnen. OBD connector repareren.

Ik zou beginnen met een compressietest. Met de uitslag van de compressietest en het beeld van de bougies is er mogelijk een oorzaak aan te geven.