Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alternatief voor huidige auto

Vraag gesteld door bremerjaap@gmail.com op 17 januari 2018

Wij zijn sinds kort in het bezit van een Citroen Ds5 Thp 155 Aut Chic. Voorheen reden wij in een Citroen C5Berline 2.0 16v Cool Tech.
Onze nieuwe auto bevalt ons in alle opzichten, behalve wat betreft de vering. Deze haalt het niet bij die van onze oude C5. Dit is een uiterst belangrijk punt voor ons, temeer omdat mijn vrouw een paar keer een hernia operatie heeft ondergaan, waarvan zij nooit helemaal is genezen. Onze vraag: Bestaan er andere merken en types die een vergelijkbaar comfort bieden op het gebied van vering. Graag eventueel een telefonische reactie :06-14302454

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een alternatief voor voor toch het tegenvallende veercomfort van uw DS5.

Uw voormalige C5 was de laaste generatie met hydropneumatische vering waar u zo tevreden over was. Dat uitgesproken veercomfort is dus niet meer beschikbaar en denk ik ook dat uw DS5 wat dat betreft teleurstellend is.

Ik heb gezocht naar alternatieven maar zult u het toch vooral bij Citroën moeten zoeken. Ik denk dan aan de C4 Picasso of Grand Picasso. Bij Skoda zou u zeker óók een kijkje moeten nemen bij Skoda Kodiaq. Deze Crossover wordt gewaardeerd om z'n comfortabel weggedrag. Dat geldt ook voor de Seat Ateca.

Een waardige vervanger van de C5 met een soortgelijk comfort is wellicht een onmogelijke opgave. Maar ik kan me voorstellen dat er wat dat betreft betere alternatieven zijn voor de huisige DS5. Misschien dat een uitvoerige proefrit in de Seat Ateca en Skoda Kodiaq een verrassende kennismaking is.