Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een occasion kopen waarvan de prijs € 2000,- boven de koersprijs ligt. Wat te doen?

Vraag gesteld door Anneke A. op 23 augustus 2017

Ik wil een occasion kopen waarvan de prijs € 2000,- boven de koersprijs ligt. Wat te doen?
Ik wil een Mercedes A 150 kopen waarvan de koersprijs € 8900,-. Het BOVAG autobedrijf vraagt € 10950,-. Wat kunnen jullie mij adviseren.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Koerslijst prijs van de genoemde auto. Met name het verschil met de vraagprijs.

Kunt u misschien voor de volledigheid het kenteken aan ons mailen met de kilometerstand zoals aangeboden. We kunnen dan iets meer in detail naar een redelijk Koerslijst prijs kijken. Soms houdt de Koerslijst onvoldoende rekening met niet standaard extra's waardoor dergelijke verschillen kunnen ontstaan.

experts@anwb.nl***

Reactie van Anneke A.:

Ik heb geen kenteken paraat maar de auto is geregistreerd op 14-5-2009 en heeft 38.215 km gereden; uitvoering Blue Efficiency Elegance.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Dank u voor de info.

Ik denk de auto aan de hand van de gegevens gevonden te hebben op een occasionsite. Ook heb ik hem nog eens handmatig opgezocht in de koerslijst en rekening gehouden met de nieuwprijs zoals op het kenteken staat vermeld, en het feit dat het een automaat is. Dan komt er een richtprijs van 10.050 euro uit.

Dat is nog steeds een verschil met de vraagprijs van deze metallic bruine auto, maar zo'n verschil is niet abnormaal. Een andere automaat met zo'n lage kilometerstand kom ik niet tegen. Mogelijk is er nog onderhandelingsruimte.***

Reactie van Anneke A.:

Hij is inderdaad bruin metallic van kleur maar het is een handmatige versnelling.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Ik zie dat de advertentie inmiddels is aangepast naar handgeschakeld. Een handgeschakelde A-klasse heeft een lagere richtprijs, inderdaad rond 9000 euro. Het prijsverschil tussen koerslijst en vraagprijs blijft dus groot, ook als ik dat met andere aanbieders vergelijk. Mogelijk is daarover te onderhandelen.