Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

autoreparatie

Vraag gesteld door paulaleenders op 21 februari 2018

mijn handen in het haar.
mijn auto lekt olie.
de grage maakt de olieklepdeksel, de auto lekt nog steeds. ik betaal 190 euro.
de garage maakt de carterpakking de auto lekt nog steeds. ik betaal 40 bij.
ik ga nog drie keer terug. de garage weet het niet, uiteindelijk.
ik ga naar kwik fit. onderzoek: zegt het is de oliekering, aan de zijkant. zij kunnen de auto niet repareren, zij hebben geen gereedschap. de auto is niet uit elkaar gehaald en zonder de juiste gereedschap kunnen zij niet goed kijken.
terug naar de eerste garage. leg uit over de oliekering. zij betwijfwelen het of het de oliekering we is. zij willen het wel maken, 200 euro.

ondertussen lekt de auto nog steeds olie.
de auto is een Suzuki, 25 jaar oud, heeft altijd goed gereden zonder mankementen en rijdt nog steeds erg goed, en ieder jaar komt de auto door de apk, soms met vervanging onderdelen,, zijnde slijtage.

wat is nu wijsheid?
de auto bij een andere garage onderzoeken? toch de oliekering laten maken, en hopen dat het inderdaad de oliekering is.
of een nieuwe auto kopen? zou u mij willen helpen want ik weet het niet meer.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Suzuki heeft te kampen met een olielekkage en ondanks de nodige ingrepen en kosten is het probleem nog niet opgelost.

Ik wil de voorkeur uitspreken een Suzuki dealer het probleem te laten beoordelen. De bron van de lekkage kan soms lastig te traceren zijn maar misschien dat de dealer toch eerder de vinger op de juiste plek weet te leggen. Soms kan een lekkage makkelijk te herkennen zijn wanneer het weleens merk en type gerelateerd is.

Een andere auto kan natuurlijk altijd nog. Maar na een scherpe blik van een dealer kan het zijn dat een dergelijke investering, ondanks de leeftijd van de auto, tóch verantwoord is.