Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak voor Renault Twingo

Vraag gesteld door hardey op 31 maart 2017

Geachte heer, Wij willen een trekhaak laten plaatsen voor een Renault Twingo met kenteken: 07-XF-NL is dat mogelijk? Wij hebben een fietsdrager type Hawk van 11 kg en willen daarop 2 fietsen meenemen van elk 13 kg. Het totaal gewicht komt dan op 37 kg. Mag dit? We hebben een fiets opgemeten, de lengte is +/- 1.77cm lang. Hoeveel cm mag de fiets uitsteken aan beide kanten van de auto? Hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Dhr. HS Martowirono

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is een trekhaak te laten plaatsen op uw Renault Twingo 1.2 uit 2007 en of u daar dan 2 fietsen op mag vervoeren.

Het is geen probleem om een trekhaak te monteren op uw Renault Twingo.

Als u 2 fietsen van elk 13 kg wilt vervoeren op een fietsendrager van 11 kg komt u aan 37 kg en hier ontstaat het probleem. De maximale kogeldruk voor deze auto is 25 kg en die zou u dan met 12 kg overschrijden wat niet is toegestaan.

Voor wat betreft de breedte zijn hier verschillen per land die u kunt vinden op onze landeninformatie.

Voor Nederland mag lading 10 cm uitsteken zonder markering. De breedte van uw auto is 1.63 mtr dus voor Nederland is de breedte geen probleem maar de overschrijding van de kogeldruk.