Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde bepalen

Vraag gesteld door ArnoenBart op 18 oktober 2018

Graag zou ik de dagwaarde willen weten van mijn auto die Total loss is. Kenteken 6-xzx-75. Km stand 161.000 . Ik heb geprobeerd via de module maar ik krijg melding dat info op server niet bekend is. V

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt om de dagwaarde van uw auto i.v.m. total-loss.

De ANWB/Bovag Koerslijst kan inderdaad geen gegevens van uw auto ophalen. De verklaring is dat deze 50 kW versie in de periode dat deze auto op kenteken is gezet (28-01-2011) in Nederland helemaal niet leverbaar was. Op zich niet onlogisch omdat deze auto gezien de kentekengegevens een buitenlands verleden heeft. De beschikbare modellen in het buitenland staan niet per definitie ook in de Nederlandse prijslijst. De importeur heeft daar de hand in en heeft men wellicht in die periode een 50 kW versie niet aantrekkelijk genoeg bevonden voor de Nederlandse markt.

Om toch een indicatie te geven ben ik uitgegaan van een 207 met een oorspronkelijk catalogusprijs zoals vermeld in de voertuiggegevens van de RDW. Dan rolt er een vervangingswaarde uit bij total loss van 3.750 euro. Uiteindelijk zal de expert de werkelijke waarde vaststellen op basis van óók de staat en conditie zoals de auto vóór het moment van schade was.