Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

auto's met hoge instap

Vraag gesteld door den dulle op 23 augustus 2018

Ben op zoek naar een auto met hoge instap met nieuwprijs tussen € 25.000 en € 35.000. Het betreft een occasion. Nu in het bezit van een sxara picasso van 2007. Welke auto's, behalve de c4 komen in aanmerking. Moeten meer als 1300 kg kunnen trekken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een geschikte vervanger voor uw huidige Citroën Xsara Picasso.

Het gaat om een hoge zit en geschikt voor een caravan van 1300 kg.

Ik wil u adviseren onze online Kieshulp te gebruiken. Op basis van zo veel mogelijk relevante criteria krijgt u te zien welke auto's daarvoor in aanmerking komen. Voor de hoge zit kiest u bij ''carrosserie'' voor MPV of SUV/Terreinwagen. Verder ook leeftijd, brandstofsoort maar ook transmissie en andere specifieke wensen of opties kunt u aangeven zoals óók de gewenste aanhangwagenmassa.

Vervolgens kunt u ons programma ''Auto als Caravantrekker'' raadplegen of de bewuste auto met de geselecteerde caravan ook wel de gewenste prestaties kán leveren. Wat de auto mág trekken hoeft niet altijd te betekenen dat deze dat ook in de praktijk ook goed kan.

Aanvullende info vindt u verder nog bij ANWB Autotests zoals rijimpressies en occasionstest van mogelijk geschikte kandidaten. Zo komt u ongetwijfeld in de buurt van de meest geschikte kandidaten. Op de bekende occasionsites kunt u dan het aanbod verder verkennen.