Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wanneer mij langs de snelweg hulp is aangeboden. Wanneer komt de anwb dan in beeld? heb hier nl. vervelende ervaring mee.

Vraag gesteld door TSA op 7 mei 2018

wij zijn ooit afgesleept langs de snelweg en naar een garage gebracht. bleek dat wij daar weer weggesleept moesten worden naar andere garage geregeld door Anwb. Bleek dat ik op snelweg direct a Anwb moest bellen. in de app staat echter dat ik de snelwegpolitie moet bellen. Hoe zit dit nu precies?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Ik ben vergeten te vermelden dat het een ervaring in Frankrijk betrof, op de snelweg bij Lyon.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt hoe u dient te handelen bij pech op de snelweg in Frankrijk.

Op onze website vindt u hier duidelijke informatie over.

Pech langs de snelweg Frankrijk: Hoe roep ik hulp in?

Frankrijk kent geen wegenwachtorganisatie.

Op de Franse snelweg moet u zelf wegenhulp inschakelen. De ANWB Alarmcentrale mag dit niet voor u doen. Op andere wegen in Frankrijk mag dat wel. In Frankrijk is het snelweggebied namelijk privéterrein en hulp bieden langs de vluchtstrook is om veiligheidsoverwegingen verboden. De Franse overheid stuurt pechhulp. De dépanneurs die u komen helpen, hebben een officiële bevoegdheid om mensen op de snelweg te helpen. De ANWB Alarmcentrale kan u hierover adviseren.

Hulp inschakelen gaat als volgt. Zoek de dichtstbijzijnde praatpaal en druk op de oranje knop. Geef aan dat u en panne [an pan] bent. De hulpdienst ziet direct waar u staat. Staat u dichtbij een tankstation, dan kunt u het personeel vragen hulp in te schakelen. Houd dan wel uw kentekenbewijs paraat. Ook kunt u hulp inroepen door 112 te bellen met uw mobiele telefoon. U moet dan wel uitleggen waar u precies staat. Denk hierbij aan het nummer van de (snel)weg en de kilometer of hectometerpaal waarbij u in de buurt staat.

Heeft u een smartphone, download dan gratis de SOS Autoroute-app. Via deze app kunnen hulpdiensten meteen zien waar u staat.