Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vrijwillige autocheck ivm bovag garantie

Vraag gesteld door Alex987 op 12 februari 2018

5 maanden geleden heb ik een occassion met 6 maanden Bovag garantie gekocht. Nu overweeg ik een vrijwillig een autocheck te laten uitvoeren nog voor de garantie verloopt bij een merkdealer (audi). Als er dan gebreken aan het licht komen, dan kan ik mogelijk nog een beroep op de bovag-garantie doen bij de verkopende autogarage.

Wat voor type check is dan verstandig om te laten doen? Een reguliere APK of zijn er nog betere alternatieven?

Hoor het graag,

Alex

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft 5 maanden geleden een occasion gekocht met 6 maanden BOVAG garantie en u overweegt een keuring te laten uitvoeren door een Audi dealer.

Aan het einde van de garantieperiode kunt u het beste een keuring laten uitvoeren door een onafhankelijke partij om discussie te voorkomen.

Ee onafhankelijke keuring kunt u bijvoorbeeld laten uitvoeren door Dekra.

 

Reacties

M. van der Poel

Auteur - 16 december 2023

Ik was gezien de verwijzing naar dekra geïnteresseerd in een check door dekra, ik ben echter enorm geschrokken van de reviews van dekra.
Dit bedrijf presteert ongelooflijk slecht. Misschien geen goed idee om te verwijzen naar een organisatie die klaarblijkelijk niet goed functioneert.

Pieter

ANWB Expert - 18 december 2023

Dank u wel voor uw opmerking, inderdaad staat er een aantal negatieve ervaringen op Google. Goed dat u dit noteert, wij hebben nog geen klachten van leden hierover ontvangen.

Echter is het antwoord van mijn collega wellicht door de tijd ingehaald. Intussen hebben we ook een mooie pagina over dit onderwerp op de site: Aankoopkeuring; slim of onzin?