Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kabelset trekhaak aansluiten

Vraag gesteld door Robertos op 12 januari 2018

Het gaat om een Renault Megane II GrandTour van 2007. Ik wil er een trekhaak onderzetten maar kom er niet uit wat voor kabelset ik nodig heb. Het moet een 7 polige worden van Bosal met autospecifieke kabelset. Heb ik nu wel of niet een module nodig want daar zijn de meningen over verdeeld blijkt. Kan dat ook zonder module zoals bij een bepaalde Bosal set dus alleen aan de achterlichten(zonder controle via de Canbus) ?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Om de trekhaakdoos aan te sluiten voor een Renault Megane II GrandTour uit 2007 adviseer ik de Bosal set met onderdeelnummer 025-368. Zo op het plaatje te zien zit alles erbij.

Ik weet niet wat er gebeurt als de module wordt weggelaten.

 

 


***

 

 

 

 

Reactie van Robertos:

 

 

Dank u wel voor het antwoord, Helaas weet ik niet wat er gebeurt als ik een set zonder module heb. Als ik bij een bekende trekhaak leverancier mijn kenteken invul komt er een originele bosal set met specifieke kabel set zonder module uitrollen die geschikt zou zijn. Deze set heeft wel een mistachterlicht uitschakeling maar geen PDC uitschakeling die ook niet nodig is (er zit een schakelaar in de auto) Omdat ik geen constante voeding nodig heb is het verwarrend i.v.m. de keuze Mvg, Rob Overigens adviseert u een kabel set van rond 175 euro die voor een VW is ??
Herstel, ik zie nu dat ook voor alle andere automerken de plaatjes identiek zijn dus dat is allemaal vrij lastig om te bepalen

 


***

 

 

 

Reactie van Frank Clavaux:

 

 

Ik vind ze voor rond de 40 Euro.

 


***

 

 

 

Reactie van Robertos:

 

 

Ik heb er ook wat gevonden voor omstreeks die prijs. 
Hoe dan ook .... ik weet nu eerlijk geschreven nog steeds niet wat te doen.
Ik weet ook niet of er een aparte voedingkabel in de auto is voorbereid en kan daar ook bar weinig van vinden, niet in het boekje en niet op het net.
Als ik een aparte voedingkabel persé nodig zou moeten hebben dan wordt dat voorlopig niets met de trekhaak voor een klein aanhangwagentje helaas.
Mvg, Rob

 


***

 

 

 

Reactie van Frank Clavaux:

 

 

Hierbij de handleiding

Er is geen aparte kabel nodig om de verkeersverlichting te laten branden.

Wilt u meer doen met de aansluiting, dan zult u een 13 polige stekker moeten monteren.

 


***

 

 

 

Reactie van Robertos:

 

 

Dank u wel.
Waar ik dan als laatste razend benieuwd naar ben wat dat extra blokje doet (D+E) het lijkt mij geen module maar een zekeringhoudertje o.i.d. ?
Mvg, Rob

 


***

 

 

 

Reactie van Frank Clavaux:

 

 

Dat is een relais.

 


***

 

 

 

Reactie van Robertos:

 

 

Oké. In de handleiding staat i.d.d. dat het een microswitch/relais is die bedoeld is om de parkeersensoren uit te schakelen als er een aanhanger aangekoppeld is.
Zoals ik in mijn eerste post al aangaf heb ik in mijn auto een schakelaar om de PDC uit te zetten.
Even simpel gedacht betekent dat dan dat in mijn geval het relais niet nodig is en ik dus kan volstaan met een autospecifieke kabelset zonder module en zonder relais maar wel met mistlamp uitschakeling middels de bijbehorende stekkerdoos (met een bruggetje in het klepje wanneer de stekker is aangekoppeld) ??
Mvg,
Rob