Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford C-max stuurbekrachtiging

Vraag gesteld door Pino1 op 4 mei 2018

Wij willen een andere auto aanschaffen nl een ford C-max 1.8 uit 2004 benzine. Nu las ik op een aantal forus dat de stuurbekrachtiging wel eens wegvalt, een bekend probleem schijnbaar. Maar mijn vraag is of de auto dan niet meer te beaturen is of alleen maar zwaarder stuurt. Dus met andere woorden...is dit heel gevaarlijk?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de gevolgen zijn wanneer de stuurbekrachtiging uitvalt.

De Wegenwacht meldt dat de elektrohydraulische stuurbekrachtiging van deze generatie C-Max een incidentele klacht kan zijn. Vanuit de praktijk kom ik dat van de C-Max eigenlijk niet tegen. Er zijn merken die daar duidelijk beruchter om zijn. Wat mij betreft geen reden om af te zien van een dergelijke koop.

Bij het uitvallen van de bekrachtiging stuurt de auto nog wel maar zwaar en dat is uiteraard altijd onverwacht. Dat zou best gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Maar ik vind dat dit niet echt een overduidelijk C-Max probleem is en dat in principe in theorie bij elke auto dit zou kunnen gebeuren. Ik kom overigens ook geen recalls tegen bij de RDW die vaak vanwege veiligheidsoverwegingen worden georganiseerd. Dit lijkt dus geen structureel gebrek dat elke C-Max mogelijk zal treffen.