Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vieze diesellucht na een rit

Vraag gesteld door Cleaning op 4 november 2018

Kort geleden roetfilter professioneel laten schoonmaken. Daarna door een lekkage de brandstofleidingen laten vernieuwen. Na een aantal weken stinkt het nog in de auto vooral als de airco aanstaat. Na een rit stinkt de auto bij het openen van de portieren.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U ruikt een vieze diesellucht na een gereinigd roetfilter en een lekkage aan een brandstofleiding.

Vermoedelijk zijn restanten van dieselolie als gevolg van de brandstoflekkage hiervoor verantwoordelijk. Wellicht is er isolatiebeplating onder de motor aangebracht dat door de lekkage wat verzadigd is door dieselolie. Zeker bij een warme motor en de uitstralende warmte van het roetfilter komen de zware dampen makkelijk vrij. De kachelventilator zal die stijgende dampen zo nu en dan meenemen en komt dus op die manier het interieur binnen.

Misschien zou het een overweging kunnen zijn de isolatieplaat onder de auto te laten verwijderen en vevolgens met een ontvetter laten reinigen. De garage kan u mogelijk wel een soortgelijke oplossing aanbieden. Integenstelling tot benzine zal de vettige diesellucht lang blijven hangen en zal dit verschijnsel niet zomaar vanzelf verdwijnen. Schoonmaken is dan de enige optie.