Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ethanol-ethanol

Vraag gesteld door loekal op 26 oktober 2015

In welk merk benzine zit geen ethanol?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het is bij de ANWB niet bekend of er benzinemerken zijn waarbij aangetoond niet de gebruikelijke 3-5 procent bio-ethanol aan toegevoegd wordt.***

Reactie van loekal:

Beste Jos,

Ik ben nu al zover dat BP ongelood 98 geen ethanol er in doet en daar om deze benzine iets duurder maar ik had eerst deze vraag gesteld aan jullie waarop ik dus nu geen antwoord meer krijg.

Mijn auto, Chevy Van, heb ik al 19 jaar en met zo'n V8 rij ik natuurlijk op LPG. Voorheen tankte ik altijd 1 x per jaar in Luxemburg als ik op vakantie ging naar zuid Frankrijk. Sinds een aantal jaar is dat niet meer mogelijk want de benzine van tegenwoordig gaat maar een half jaar mee en heb dus al 3 x mijn benzine pomp moeten vervangen om dat deze het niet meer deed. Bij navraag bleek dat er in de meeste benzines 5% ethanol in te zitten wat de levensduur van de benzine verkort. Wij hadden deze zomer pech met de motor en we werden weg gesleept naar een depannage bedrijf die er naar keek en de motor startte niet en ik heb een 125 liter benzine tank waar in 10 liter in zat en hij zag dat de benzine meter niet uitsloeg dus hij gooide er 10 liter benzine in. Ik zei dat die benzine niet hoefde want mijn LPG tanks waren vol maar hij begreep mij niet. Gestart en deed het natuurlijk niet want ik dacht al meteen dat de ontsteking niet in orde was wat ook later bleek bij mijn eigen garage waar de auto naar toe gebracht werden met een half uur was het gerepareerd.
Welke benzine van U zit geen ethanol in?


Ik was ook bij mijn zwager langs geweest en die zei dat ik Petrol Saver van Forté in moest doen want dat reinigt je hele benzine gebeuren. Ik eerst de E10 benzine er uit gehaald en toen Total Excellium 95 incl. de Petrol saver maar na een stuk gereden te hebben loopt de motor nog steeds niet goed. Op LPG rijd de auto perfect maar benzine is waardeloos. Kan er nu soms ook wat defect geraakt zijn door die ethanol? Ik had e-mail verkeer gehad met Forté en die zei inderdaad, wat ik al al gemerkt maar ik wist niet waardoor, dat de levensduur van de benzine beduidend korter is geworden door dat ethenol. Leuk hè dat milieu.

Groeten Loek Al.