Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Citroen C4 trillingen koppelings- en gaspedaal

Vraag gesteld door Marcelkuijt812 op 24 oktober 2017

Mijn Citroen C4 puretech 1.2 130pk(geen THP) van bijna 1 jaar oud met 30.000 km op de teller heeft nogal last van trillingen. Een rare rasperige trilling als ik het koppelingspedaal op laat komen op het moment dat ik het gaspedaal begin in te drukken.
Tevens trillingen als ik ongeveer 90 km rijd. Dit zijn trillingen zoals die je zou voelen als de banden niet goed gebalanceerd zijn. Echter balanceren en diverse voor de hand liggende oplossingen heeft het dealerbedrijf reeds geprobeerd. Heeft niet geholpen.
Tevens een fijne hoogfrequente trilling in het gaspedaal vanaf zo'n 60 km. Dit wordt erger en groffer als ik harder rijd. Bij zo'n 130 km wel op het ergst.
Het dealerbedrijf weet het ook niet meer heb ik de indruk.
Heeft iemand ervaring met deze klachten of wellicht een eventuele oplossing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een bijgeluid en trillingen bij uw nog géén een jaar oude C4.

U omschrijft wel duidelijk symptomen die ik overigens niet herken als typisch voor de C4. De trilling bij het op laten komen van de koppeling doet mij toch denken aan een gebrek richting de koppeling (drukgroep, plaat, druklager) of vliegwiel. Uiteindelijk kan er van daaruit ook trillingen voelbaar worden vanuit een rijdende situatie.

Ik begrijp dat de dealer verschillende oorzaken heeft onderzocht echter zonder succes. Maar er is duidelijk sprake van een gebrek ruimschoots binnen de fabrieksgarantie. U doet een begrijpelijke oproep aan ons en andere lezers, wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn. Ik verwacht eerlijk gezegd meer van de dealer dat ze alle moeite doen om dit euvel boven tafel te krijgen. Ik kan me heel goed voorstellen dat een gebrek soms een zoekplaatje is, maar denk dat u tóch nadrukkelijker de dealer moet aansporen tot een oplossing. Het verschijnsel hoort er niet in en feitelijk is er sprake van een ondeugdelijk product, waarvan u op een redelijk termijn mag verwachten dat de dealer dit oplost.

Misschien is het een overweging ons Stappenplan klachten na aankoop te volgen.