Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

onderhoudskosten en ervaringen (technisch) van Jeep Cherokee 2.8 CRD 2004

Vraag gesteld door Madeleine van Ommen op 23 maart 2015

Goedemorgen,

Overweeg deze auto aan te schaffen.(zakelijk gebruik) ben benieuwd naar de technisch kwaliteit en rijeigenschappen van dit type auto. Is de auto onderhoudsgevoelig? zag dat er 4 terugroepacties op het model zijn geweest.
De afweging is deze auto met hoog aanhangwagen gewicht of voor dezelfde prijs (€6900,= excl. btw) een jongere en kleinere (maar ook zuiniger) bestelwagen.

Bij voorbaat dank vrouw reactie,

Met vriendelijke groet
Madeleine van Ommen

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Een testverslag hebben we alleen van de nieuwe generatie Cherokee maar op internet is er vast een test terug te vinden van deze generatie.
Technisch hebben wij de ervaring dat het gebruik van zo'n Amerikaans zwaargewicht niet helemaal past binnen het Nederlandse hollen-en-stilstaan en draaien-en-keren gebruik. De oorsprong van zo'n auto stamt toch meer af van het Amerikaans highway gebruik. Dat wil zeker niet zeggen dat ik negatief ben over de aanschaf maar dat u moet kijken of dit beeld past binnen uw gebruik. Hogere onderhoudskosten aan met name onderstel, stuurinrichting en wielophanging zijn niet uitzonderlijk voor deze auto. Misschien is een aankoopkeuring of Bovag garantie wat nadrukkelijker aan te bevelen voor deze auto.