Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag de ANWB mijn lidmaatschap (14 jaar)zonder mijn toestemming opzeggen en een nieuwe aanmaken?

Vraag gesteld door MelanieF1978 op 4 november 2016

Ik ben al 14 jaar lid van de ANWB. De laatste 4 jaar had ik geen thuisservice. Een paar weken geleden stond ik met mijn auto thuis met pech. Toen belde we de ANWB en gaven ze aan dat ze kunnen helpen maar dat ze wel een extra bedrag van 50 euro in rekening moeten brengen omdat ik geen thuisservice heb. Dat vond ik prima. Wat ze mij echter niet hebben verteld is dat daarmee ook mijn oude lidmaatschap vervalt en dat ze een nieuw lidmaatschap aangaan inclusief de thuisservice maar dat dat betekent dat ik pas volgend jaar mijn gehele lidmaatschap kan opzeggen. Er geld een nieuwe regel dat een contract per maand opgezegd mag worden en ik wilde mijn contract (van 14 jaar!) einde dit jaar opzeggen. Maar nu ik ineens een nieuw lidmaatschap heb (zonder toestemming) zit er weer een jaar aan vast en kan ik pas volgend jaar opzeggen.
Dit is naar mijn weten juridisch niet juist. ANWB kan niet zonder mijn toestemming mijn soort lidmaatschap veranderen waardoor ik er weer een jaar aan vast zit. Graag advies

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ik adviseer uw klacht voor te leggen aan de betreffende afdeling. Wij hebben geen inzage in uw lidmaatschap. Dat kan telefonisch maar ook via een klachtenformulier. Hopelijk volgt er spoedig een passende oplossing.