Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het veilig om 3 kinderzitjes (1 groep I, 2 groep II) te zetten op de achterbank van een Mitsubishi Outlander Instyle?

Vraag gesteld door KoenB op 25 november 2016

Hoewel ik van kennissen heb begrepen dat er afdoende ruimte is en zij het doen lees ik elders dat het middenzitje daar niet voor geschikt is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het veilig is drie kinderen in een geschikt kinderbeveiligingsmiddel te plaatsen op de achterbank van uw Mitsubishi Outlander.

Gelukkig dat er voldoende plek is om de stoeltjes kwijt te kunnen. Dat is op zich al een uitdaging waar de gemiddelde auto al niet aan kan voldoen. Midden achter is inderdaad een smaller bemeten plek. In sommige gevallen geeft een autofabrikant in het instructieboekje aan dat het middelste gedeelte niet geschikt is voor een kinderbeveiligingsmiddel. Bij de Outlander ben ik die opmerking niet tegengekomen. Wart mij betreft dus niet bezwaarlijk deze plek te benutten én dat u zich gelukkig mag prijzen dat de Outlander drie ruim genoeg bemeten plaatsen biedt om u kinderen veilig te kunnen vervoeren.