Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Baninni Impero goede autostoel?

Vraag gesteld door Autostoeltje op 3 februari 2015

Ik ben op zoek naar een goede autostoel voor mijn zoontje (10 mnd.). Ik zou hem graag tot zeker 15 kg. (I-size-norm) achterwaarts willen vervoeren, echter de achterwaarts te vervoeren stoelen van de "bekende" merken zijn onbetaalbaar. Nu ben ik zelf niet zo op de hoogte van het merk Baninni, dus ik zou graag willen weten of de ANWB mij zou kunnen vertellen of de autostoel Baninni Impero Isofix Groep 0-1 ook een goede autostoel is? Is immers iedere autostoel die je achterwaarts kan installeren ook altijd een goede autostoel? Dat lijkt me niet. Waar moet ik nog meer op letten?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Privatelabel
Het merk Baninni is zo goed als zeker een privatelabel van een bepaalde leverancier/importeur. In veel gevallen kunnen wij op basis van het goedkeuringsnummer testresultaten koppelen aan een zitje met hetzelfde nummer, maar onder een andere naam. Helaas hebben wij géén andere stoeltjes getest met een overeenkomstige goedkeuring. Over de kwaliteit en veiligheid van het stoeltje moeten wij dus het antwoord schuldig blijven.

Achterwaarts vervoeren
Het tegen de rijrichting in vervoeren van kinderen heeft met name bij een frontale botsing een licht voordeel. De kwaliteit van de stoel is echter het zwaarst wegende uitgangspunt. Een slechte I-size stoel zal absoluut door de mand vallen, terwijl een traditionele kwaliteitsstoel misschien wel veel betere resultaten scoort. Het advies is te kiezen voor de beste stoel binnen het budget met indien mogelijk een voorkeur voor I-size.