Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitlijnen Mercedes E klasse (W211/ S211)

Vraag gesteld door Fatih op 11 maart 2015

Goedendag

Ik heb een MB E S211 (Combi, 200k), handgeschakeld, benzine. Het stuur heeft de neiging bij in zijn neutraal iets naar rechts bij te draaien waarna de auto iets naar rechts gaat rijden. Ben bij vakgarage geweest, hebben uitgelijnd, geen verbetering. Ik begrijp dat deze modellen moeilijk uit te lijnen zijn, heeft u advies waar ik dit het beste kan laten uitlijnen? De auto heeft trouwens geen schade.

Vr groet

Fatih

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Ik snap niet helemaal wat u met "in neutraal" bedoelt. Een auto kan trekken omdat de wielstanden niet goed zijn maar bijvoorbeeld ook omdat er een band bij zit met een hogere rolweerstand, het stuurhuis niet goed in de 0 stand staat of omdat er een rem blijft hangen.

Deze Mercedes is wel gevoelig voor een juiste wielstand en afstellen vergt een speciale procedure. Ik zou dan ook naar een MB dealer gaan of naar een bedrijf die veel voor een MB dealer werkt.

U kunt natuurlijk ook eerst naar de banden en remmen kijken en controleren of het stuurhuis in de 0 stand staat.***

Reactie van Fatih:

Dag Leo, Stuur heeft neiging als het in o stand is bij het rijden iets naar rechts te draaien waarna auto idd naar rechts trekt.
Heb je misschien advies welke MB dealer of garage?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Ik heb geen specifiek bedrijf op het oog. Ik denk aan een officiele dealer of een bedrijf waar de officiele dealer zijn auto's laat uitlijnen als hij dat niet zelf doet.