Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

claim eigen risico van huurauto

Vraag gesteld door dtbkim op 23 maart 2017

Ik heb eerder gevraagd hoe het zit met het claimen van mijn eigen risico bij een ongeval in Frankrijk met een huurauto. In ben in de file van achteren aangereden en dat kost me mijn eigen risico van 800 euro. De verhuurder Enterprise zegt dat ze me op de hoogte houden en dat als het niet mijn schuld is dat het eigen risico dan wordt gerestitueerd. Dit ongeluk is begin Januari gebeurd en ik heb ook diverse keren hun gemaild. Helaas krijg ik geen antwoord van Enterprise (EHI.com). Ik heb zelfs ook een mail naar hun hoofdkantoor in de USA gestuurd maar ze laten niets van zich horen. Nu ben ik ook te laat met het claimen bij mijn reisverzekering. Die kan niets doen zonder bewijs van de verhuurder. Een afschrift van die 800 euro is niet voldoende. Wat moet ik nu doen?

Groet, D. Kim
lidnr.: 150358245

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad in het buitenland met een huurauto. Het eigen risico wordt mogelijk verhaald door de verhuurder op de aansprakelijke tegenpartij. Zo niet komt deze voor uw rekening.

Schade

Bij verhuur is het niet ongebruikelijk dat de verhuurder het eigen risico meeneemt in het schadeverhaal. Dit kan ook zijn opgenomen in de algemene voorwaarden van de verzekering. Als het niet mogelijk is dit eigen risico te verhalen komt dit voor uw rekening.

Verzekering

Indien u hiervoor verzekerd bent is het zaak om dit zo spoedig mogelijk te melden. Er kunnen dan met de verzekeringen afspraken worden gemaakt over een mogelijke vergoeding van de kosten en de voorwaarden hiervoor.

Bewijs

De reisverzekering vraagt nu om bewijs van de schade door de verhuurder. Het is begrijpelijk dat de verzekering bewijs van uw schade wil zien. De verhuurder heeft tot nu toe niet gereageerd op verzoeken om bewijs te overleggen. Bewijs is echter ook met andere middelen te leveren. Mogelijk kan dit ook volgen uit een met de verhuurder gevoerde correspondentie. Ook dit kan als bewijs dienen. U zult anders toch nogmaals contract op moeten nemen met de verhuurder.

Komt u er met uw verzekering niet uit dan heeft u de mogelijkheid uw klacht voor te leggen aan de verzekering zelf en vervolgens bij het KIFID

Meer informatie over het huren van een auto in het buitenland vindt u op onze website.