Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol Duitsland

Vraag gesteld door Marco Huppertz op 10 maart 2017

Ik woon zelf in Winschoten (NO Groningen), mijn familie woont in Zuid-Limburg (drielandenpunt). Nou wil het dat ik geregeld van noord naar zuid reis ivm familie bezoek. teven 1 x per jaar op vakantie. hoe zit dat nou met de Tol op de Duitse snelwegen. Aangezien ik dan Via Bad Nieuweschans-Oberhausen-Keulen-Aken-Vaals. Omdat dit de snelste/ makkelijkste route is.

Maar hoe zit het nu met die TOL???

Graag zie ik jullie antwoorden tegemoet


mvg Marco Huppertz

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de plannen voor tol op de Duitse Autosnelwegen.

Onlangs heeft de Bundesrat aangegeven dat ze verwachten dat bepaalde autosnelwegen in de grensregio’s worden uitgezonderd van tol. Daarnaast is er veel twijfel over de levensvatbaarheid: het plan brengt minder op dan verwacht en het trekt een wissel op de Europese samenwerking.

De ANWB neemt waar dat het plan weer een jaar is vertraagd nu is aangekondigd dat de tol er op zijn vroegst in 2019 komt. In de tussentijd komen er nog verkiezingen in Duitsland en zullen meer details over de kostenkant van de plannen bekend worden.
Meer over de Duitse tolplannen leest u op anwb.nl.

 

 


***

 

 

 

Reactie van corke50:

 

 

Moet ik met een motor in Duitsland en Tsjechië ook een tolvignet hebben?

 


***

 

 

 

Reactie van Erik Jan de Jong:

 

 

In Duitsland is op dit moment geen sprake van tolheffing op de snelwegen.

In Tsjechië is voor auto's wel een tolvignet nodig op de autosnelwegen. Motorfietsen zijn daar vrijgesteld van tolheffing.