Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

garantietermijn spuitwerk

Vraag gesteld door geradine op 7 oktober 2015

Hallo,

Ik heb drie jaar geleden een auto gekocht bij een schadeherstelbedrijf die is aangesloten bij de Bovag en niet bij de Focwa. Dit was een schade-auto en tijdens de koop hebben zij mij daar ook de foto's van laten zien. Nu is er bij het achterpaneel een roestplek gekomen en daar is de lak rondom ook weg (diameter ongeveer 5 cm). Zij hebben aangegeven dat zij dit achterpaneel ook hebben gespoten. Nu vraag ik me af of ik daar een garantietermijn aan vast zit? Het lijkt me niet dat het spuitwerk er binnen drie jaar van af gaat. Ik ga er vrijdag heen dus wie weet willen ze het voor me oplossen maar ik wil graag van te voren weten of dit onder een bepaalde garantie zit.
Alvast bedankt.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Garantie op gebruikte auto.

In de voorwaarden van de afgesproken garantie staat een termijn. Standaard is dat 6 maanden. Aangezien u de auto al 3 jaar in bezit heeft is dit dus niet van toepassing.

U geeft geen leeftijd en merk van de auto op, als de auto gerepareerd is door een FOCWA bedrijf nemen zij vaak de fabrieksgarantie over. Misschien de moeite waard om uit te zoeken of er nog sprake is van fabrieksgarantie?***

Reactie van geradine:

De auto is nu vier jaar oud, en ik heb hem gekocht toen hij 1 jaar oud was. Het is een opel corso. Het bedrijf is niet aangesloten bij de FOCWA maar je mag er toch wel vanuit gaan dat als ze spuitwerkzaamheden uitvoeren het langer dan drie jaar goed blijft zitten?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Allereerst is het belangrijk te weten waardoor de roestvorming ontstaan is. Is de reparateur iets te verwijten?

Op een Opel zit 10 jaar lakgarantie. Als de auto door een FOCWA reparateur gespoten was hadden zij de garantie overgenomen op het gerepareerde deel. Het zou dus niet onredelijk zijn als deze BOVAG aangesloten reparateur dat ook zou doen.