Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete wenen

Vraag gesteld door boetewenen 01 op 9 september 2017

We waren 2 weken geleden in wenen en hebben onze auto op een plek neer gezet waar wij van dachten dat deze gratis was. We hadden alle borden in de straat gecheckt en pakeermeters gezocht deze waren niet aanwezig. Toen we terug kwamen zat er toch een boete onder onze ruitenwissers. dikke pech. we twijfelen alleen of deze boete wel een echte boete is. tevens moet hij binnen twee weken betaald zijn, wat natuurlijk al vrij kort is als je 3 weken weg bent. Mochten we deze boete niet betalen krijgen wij hem dan netjes per post als herinnering zonder verhoging van de boete?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U was in Wenen en heeft een parkeerboete onder de ruitenwissers aangetroffen. Deze moet binnen twee weken betaald zijn. U vraagt zich af of u de boete ook per post thuis zal ontvangen zonder verhoging van de boete wegens ommekomst van de termijn van twee weken.

Wij kunnen niet met zekerheid zeggen of u de boete ook nog thuis ontvangt. Als er betalingsgegevens op de boete staan, adviseer ik u -ter voorkoming van eventuele verhogingen- het zekere voor het onzekere te nemen en de boete te betalen.

Meer informatie over boetes uit het buitenland vindt u op onze website.