Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

fabrieksgarantie auto voor onderhoud niet dealer garage

Vraag gesteld door fotoraaf op 23 december 2017

klopt het dat je garantie op je auto blijft houden ook al is dit onderhoud niet door een merkdealer is gedaan maar bijvoorbeeld door kwik-fit!

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U vraagt zich af of de fabrieksgarantie voor de auto behouden blijft als het onderhoud door de Kwikfit wordt gedaan.

Ja, de fabrieksgarantie blijft behouden als u voor onderhoud naar KwikFit gaat. Autofabrikanten zijn verplicht universele garagebedrijven, zoals Kwikfit, te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto’s.

Hoewel in uw garantievoorwaarden zal staan dat uw auto door een merkgarage moet worden onderhouden, kunt u dit toch bij een merkonafhankelijk garagebedrijf laten doen met behoud van fabrieksgarantie. Dit op grond van Europese wetgeving. De voorwaarde is dan wel dat de auto wordt onderhouden volgens de eisen van de fabrikant. Als consument heeft u volledige keuzevrijheid op het gebied van reparatie en onderhoud.

Daarentegen heeft de merkdealer meer specifieke kennis over uw merk auto, maar daar staat een prijs tegenover.

KwikFit is niet aangesloten bij de BOVAG. Dit betekent dat, wanneer u een klacht heeft over de onderhoudsbeurt, u niet naar de Geschillencommissie Voertuigen kunt. U moet dan uiteindelijk naar de rechter.

Op onze website vindt u meer informatie over fabrieksgarantie.