Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

distributieketting ellende

Vraag gesteld door tsi slachtoffer op 26 juli 2017

waarom heeft de ANWB het tijdens de distributieketting-ellende
het zo laten afweten voor zijn leden, waarschuwen?, nazorg.?
Terwijl Pon en zijn dealers spijkerhard tegen hun klanten waren.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de initiatieven van de ANWB zijn geweest m.b.t. distributieketting problemen van VW.

De te slappe ketting en aanverwante problemen heeft inderdaad een behoorlijk aantal VW bezitters getroffen. In 2012 heeft de ANWB daar ook melding van gemaakt op onze website met als titel:
''Veel VW TSI-motoren met problemen''.

Dit artikel was uiteraard naar aanleiding van veel klachten en vragen die onze leden in die tijd ons telefonisch voorlegden. Deze vragen waren deels van technisch aard maar vooral óók juridisch. Deze een-op-een contacten van destijds kan ik voor u niet zichtbaar maken maar die zijn er absoluut veelvuldig geweest. Ik ben ervan overtuigd dat wij een belangrijke bijdrage hebben geleverd om in individuele gevallen onze leden goed te informeren en op basis van hún situatie juist te adviseren. Die respons hebben we ook best vaak gekregen.

Inmiddels bestaat dit telefonisch advies niet meer, eigenlijk om de reden waarom u ons enigzins kritisch benadert. Telefonisch advies heeft plaatsgemaakt voor dit expert platform om vragen en antwoorden voor iedereen zichtbaar te krijgen. Met zo'n 25.000 pageviews per week op dit platform weet je met een vraag én antwoord veel meer mensen te bereiken. Dat helpt lotgenoten weer opweg maar levert óók nuttige aanvullende reacties op. We merken dat zo'n openbaar platform ook veel nadrukkelijker gevolgd wordt door importeurs die zich daardoor veel meer publiekelijk tegen het licht voelt gehouden. Ook in andere nog actuele kwesties zoals sjoemelsoftware, EGR problemen en hoog olieverbruik lijkt de betreffende importeur meer in beweging te komen wanneer we veel breder en publiekelijk hierover communiceren.

Zie één van de vele VW distributieketting vragen en antwoorden.***

Reactie van tsi slachtoffer:

pon heeft veel macht in Nederland, zelfs autojournalisten
zijn meegaand en onderdanig tegen pon en de particulier
heeft niets te verwachten van die arrogantie uit Leusden.
Heeft me slapeloze nachten en veel geld gekost.