Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

reparatiekosten peugeot 3008

Vraag gesteld door godfriedt op 2 december 2015

Ongeveer 9 jaar geleden schafte ik een 3008 automaat aan. Na ongeveer 4 jaar kreeg ik kosten. Er was een grote olielekkage en de olie was over de computer gelopen dus moest deze worden vervangen. Kosten ongeveer € 2.000,-. Na een jaar te hebben gereden heb ik de auto ingeruild voor een nieuwe 3008 automaat. Nu, na wederom ongeveer 4 jaar en ongeveer 50.000 km kreeg ik weer op de display olieniveau op peil brengen. In de garage blijkt weer een olielekkage. Nu niet over de computer maar het motorblok is erg vervuild en moet worden schoongemaakt. Kosten met oplossen olieprobleem ongeveer € 1000,-. Nu hoor ik dat de auto nog niet klaar is want de waterpomp moet worden vervangen. Al met al lijkt de 3008 automaat dus een niet zo betrouwbare auto. Heeft iemand eenzelfde ervaring? Kan ik op coulance regelingen aanspraak maken? Kennelijk is er sprake van fabrieksfouten. Worden deze door peugeot erkend?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of meerdere berijders uw ervaring delen wat betreft de noodzakelijke reparaties aan uw Peugeot 3008.

Vermoedelijk betreft het de THP benzine motor die spijtig genoeg niet zo'n betrouwbare status heeft. Bij uw eerste aankoop van 9 jaar geleden omschrijft u een verschijnsel waar wel meerdere meldingen van te vinden zijn. Ook inwendige vervuiling van het blok, vaak ook als gevolg van distributieketting problemen, zijn alom bekende klachten geworden.

Ook nu weer moet u 1000 euro investeren waarvan de oorzaak niets te maken heeft met de berijder of gebrekkig onderhoud maar met de ondeugdelijkheid van het product. Het is wat mij betreft niet terecht dat er daarom tóch alle kosten voor uw rekening komen, ondanks de verstreken garantietermijn. Ik adviseer u uw dealer te verzoeken wat kosten betreft met een coulant voorstel te komen.

Wanneer er geen coulant voorstel komt ondanks de vooral ook lage kilometerstand, zou u bij de juridische experts op dit platform kunnen informeren hoe nu verder te handelen.