Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoe lang mag ik op mijn imperiaal een lange mast vervoeren

Vraag gesteld door perfecthuis op 29 oktober 2017

Ik ben in het bezit van een renault master Bus en ik wil met deze bus naar Tsjechie dus ik moet ook door Duitsland zijn hier andere regels voor. moet ik dan ook een rood wit bord plaatsen. De mast komt op mijn imperiaal.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een Renault master bus met een imperiaal waarmee u naar Tsjechië wilt rijden. Omdat u door Duitsland moet vraagt u zich af of daar (andere) regels gelden zoals het voeren van een markeringsbord voor lading.

Lading mag aan de voorzijde van een voertuig niet uitsteken. Aan de achterzijde mag de lading maximaal 1,50 m uitsteken, maar wanneer de lading over een afstand van minder dan 100 km wordt vervoerd, mag deze maximaal 3 m uitsteken. Wanneer de lading meer dan 1 m naar achteren uitsteekt, moet een helrode vlag van 30 x 30 cm (aangebracht op een dwarsstang) of een helrood schild van 30 x 30 cm gevoerd worden. In het donker moet bovendien aan het uiterste uiteinde van de lading een achterlicht en een reflector worden aangebracht. In de breedte mag de lading maximaal 40 cm uitsteken, gerekend vanaf de voertuiglichten. Bredere lading moet worden gemarkeerd. De maximale breedte van een voertuig inclusief lading is 2,55 m exclusief spiegels (deze moeten inklapbaar zijn).

Meer informatie over verkeersregels in Duitsland vindt u op onze website.