Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak niet op kenteken

Vraag gesteld door flor66 op 6 maart 2018

ik heb een auto gezien die ik zou willen kopen. Er zit een trekhaak onder maar op het kenteken staan geen trekgewichten. De auto is een bmw 6 serie uit 2004.
Kan dit alsnog op het kenteken gezet worden voor deze auto of mag je zonder gewichten op het kenteken maximaal 750kg trekken. De trekhaak staat op internet te koopbij rameder. Hier heeft wel een keurmerk, EC1868 en hier staat vermeld dat het max trekgewicht 1800 kg is en de max kogeldruk 80kg.
Linkje, https://www.rameder.nl/trekhaak-afneembaar-103395-05086-2.html

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U wilt eventueel een BMW 6-serie kopen, er zit een trekhaak onder maar volgens het kentekenbewijs staat er bij ‘Aanhangwagen geremd’ 0 kg.

Ik heb even in het kentekenregister gekeken en daaruit blijkt dat alle BMW’s van de 6-serie van 2003 t/m 2014 helemaal niets mogen trekken. Dat kan dus niet aangepast worden.

Het is een vreemde zaak dat er voor deze auto bij sommige fabrikanten dan toch een trekhaak beschikbaar is.***

Reactie van flor66:

Bij de trekhaak staan ook nog max gewichten en een keurmerk. Is het een kostbare zaak om dit toch op kenteken te krijgen? Ik begrijp dat je anders niet verzekerd bent, klopt dat?***

Reactie van Frank Clavaux:

Omdat het niet in de typegoedkeuring van deze auto staat, gaat het nooit lukken een trekgewicht voor deze auto op het kentekenbewijs te krijgen.

Zie ook alle 'mitsen' en 'maren' onder de Productdetails zoals op de site van Rameder staan.

Zoals: "Neem hierbij ook de instructies en voorschriften van de voertuigfabrikant betreffende de mogelijkheid achteraf een trekhaak te monteren. U vindt deze informatie in de gebruikershandleiding van uw voertuig"

Als ik op de site van de leverancier (GDW) klik kan ik geen haak voor de 6-serie bestellen.***

Reactie van flor66:

Bedankt voor uw antwoord, gaat dit niet lukken dus. En ik begrijp dat het bijhoorlijke problemen kan geven als je toch sleept en een ongelukje krijgt?***

Reactie van Frank Clavaux:

Inderdaad: Politie, verzekering , aansprakelijkheid......