Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Routes ANWB GPX bestanden worden niet gedownload op mijn Tomtom

Vraag gesteld door routeplan op 20 juni 2017

Ik heb een Tomtom go600 en probeer de aangeboden autoroutes daarop te downloaden. De GPX bestanden heb ik op mijn pc gezet en dan via mydrive kan je dan de routes downloadeb op je Tomtom. Dit gaat echter niet. ( bijvoorbeel de slingerlandroute anwb). Na overleg met Tomtom gaven zij aan dit aan u voor te leggen. Er er iets mis met die bestanden?
Opm: ik heb mijn tomtom vanmorgen nog geupdate. Graag enige spoe daar ik zaterdag op vakantie ga en verschillende routes gpland heb om te gaan rijden.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over het downloaden van een recreatieve route van anwb.nl op een TomTom.

Het is niet mogelijk om een route te downloaden op de TomTom Go 600, omdat deze niet beschikt over de optie ‘Reisplanner’. Het is wel mogelijk om een eventuele gewenste ‘tussenstop’ in te voeren.

Bij een aantal TomToms is het wel mogelijk om complete routes te laden (downloaden). Dat gaat via een software programma, zoals Tyre Travel, MyRoute of MyDrive. De bestanden kunnen worden geactiveerd via de optie ‘Reisplanner’. Vanaf de eerste TomTom modellen zijn de routenavigatie bestanden zogenaamde itn-bestanden en sinds enige tijd kunnen de gpx-bestanden in de nieuwere versies van TomTom. Dit bestandstype is al jaren in meerder navigatie systemen gebruikelijk zoals bv. in de Garmin navigatie systemen.

Indien de TomTom wel over de optie ‘Reisplanner’ beschikt, zijn GPX-bestanden als volgt te laden.

U kunt GPX-bestanden (trackbestanden) met een maximaal formaat van 15 MB vanaf uw computer toevoegen met de volgende stappen:

  1. Ga naar MyDrive (programma van TomTom zelf).
  2. Klik op het menu Mijn routes.
  3. Als je nog niet bent aangemeld met je TomTom-account, doe je dat nu.
  4. Klik op Importeer een GPX-bestand.
  5. Klik op Selecteer bestand en ga op je computer naar het bestand dat je wilt uploaden.
  6. Zodra het GPX-bestand is geüpload, worden de tracks uitgepakt en weergegeven onder het menu Mijn routes.
  7. Als je navigatiesysteem met een USB-kabel op je computer is aangesloten, worden de tracks direct gesynchroniseerd. Als dat niet het geval is, wordt de synchronisatie de eerstvolgende keer dat je je systeem inschakelt en je aanmeldt bij je TomTom-account, uitgevoerd.