Autoroutes

Hier vind je alle recreatieve autoroutes die de ANWB in Nederland (en de grensgebieden) heeft uitgezet: 43 klassieke rondjes en vier recente rondjes door Zeeland, 47 in totaal. Klik op een route op de kaart en geniet van de schoonheid en diversiteit van Nederland. De routes zijn goed te rijden in combinatie met navigatieapparatuur of –app. Liever bewegwijzerd rijden? Vier klassieke routes zijn hiernaast ook nog bewegwijzerd: Mergellandroute, Sagenlandroute, Sallandroute en Hamalandroute.

Zoek een autoroute:


GPX voor motornavigatie

Deze routes rijden op je motor? Klik hier om alle routes in één keer te downloaden (zip-bestand 908kB).

ANWB Wegenatlas Nederland

In de ANWB Wegenatlas Nederland staan alle verharde wegen tot en met de kleinste weggetjes waar je met de auto kunt rijden.. Tevens vind je er een schat aan toeristische informatie. Deze gids voert je langs het prachtige natuurschoon dat Nederland rijk is.

Bekijk de Wegenatlas in de webwinkel.

Goed voorbereid de weg op

Ben je een mooie autoroute aan het rijden dan wil je natuurlijk niet met pech vast komen te staan. Ga daarom goed voorbereid de weg op en zorg dat je wegenwacht pakket op orde is. Heb je nog geen wegenwacht? Sluit die dan snel af en geniet goed voorbereid van een van onze mooie autoroutes.

Sluit hier je wegenwacht af

Internationale autoroutes

Ben je van plan op vakantie een auto te huren? Maak dan een mooie autoroute om de omgeving te ontdekken. Wij maakten een selectie van de 50 mooiste autoroutes ter wereld.

Bekijk de routes