Naar artikel

Kabelboom x3 kapotdoor lekkage ruitensproeier reservoir

Vraag gesteld door Mulder, K op 4 mei 2018

De ruitensproeier van mijn BMW x3 van januari 2013 met 78.000 km werkte niet meer. De garage constateerde dat door lekkage van het reservoir de onderliggende kabelboom is aangetast en dat deze nu moet worden vervangen. De kosten hiervan bedragen maar liefst euro 2.000, waarvan BMW en garage elk 20% voor hun rekening nemen zodat ik nog 1200 euro moet betalen. Ik ben hier niet mee akkoord gegaan en wil graag advies wat redelijk is in dit geval. De kabelboom moet toch een veel langere levensduur hebben dan 5 jaar? Moet dit niet voor een veel groter deel onder garantie vallen?Graag hoor ik van u wat u hiervan denkt.
Met vriendelijke groet,
K.Mulder

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De bedrading van uw BMW is aangetast door een waterlekkage van het ruitensproeier reservoir.

De dealer en importeur komen gezamenlijk op 40 procent en is het restant van 60 procent voor uw rekening. In alle redelijkheid zou je kunnen zeggen dat tenminste 10 jaar het uitganspunt moet zijn van de te verwachten levensduur. Dat levert u niet heel veer meer op dan nu geboden.

In theorie zou u nog kunnen aansturen op een volledige vergoeding. Een kabelboom is immers niet aan gebruikersslijtage onderhevig en zou u voor een bindende uitspraak kunnen aankloppen bij de Geschillencommissie. Uiteraard kan de auto inmiddels gerepareerd worden en dient u op de factuur te vermelden te betalen onder protest. Mogelijk komt de Geschillencommissie met een gunstige uitspraak.

Zie aanvullend ons Stappenplan klachten na aankoop.