Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bmw terugroepactie

Vraag gesteld door bmw-m3e46 op 7 november 2015

Beste ANWB experts, Ik heb hier een perfect onderhouden BMW M3 E46 uit 2001-kenteken ca143.000km. Ding staat meestal in de garage.
Hij moet terug voor de airbag, ik werd gebeld dat er een 2e terugroepactie was voor de lagerschalen -die is nog niet uitgevoerd!- en staat nog open.....
Nu wordt ik weer gebeld dat deze 'lager-terugroep-actie niet meer van toepassing is. RaRa.
Is de originele terugroepactie-brief Lagerschalen boven water te halen want dat moet gedaan worden en dan kunnen gelijkertijd de zuigerveren worden vervangen (preventief, dat betalen we maar dat blok ligt toch al open).
Is er uitsluitsel te geven want hier (Jan de Jong) hebben ze er geen zin in..duidelijk.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een terugroepactie van BMW voor uw M3 uit 2001 die vervolgens weer wordt ingetrokken. De betreffende actie zou betrekking hebben op de motorlagers.

Ik kom voor de modellen van november 2000 tot juni 2004 een soortgelijke recall tegen. Door vervuiling van de oliepomp kon er schade optreden aan de oliepomp en krukaslagers. Klanten zouden worden aangeschreven om de auto hierop te laten controleren. Indien noodzakelijk werden herstelwerkzaamheden aan pomp en lagers kosteloos uitgevoerd. Deze actie stamt uit juli 2004.

De collega's van de Duitse ADAC melden dit soort Rückrufaktionen op hun website. Wellicht de moeite waard om uw dealer daarmee te confronteren. Ik kan me voorstellen dat men bij een 14 jaar oude auto het uiteindelijk tóch geen goed idee vond nog een dergelijke intensieve ingreep te verrichten.

De originele correspondentie van BMW uit die tijd kom je natuurlijk niet meer tegen. Maar op basis van een kennelijk nog openstaande actie die vervolgens wordt ingetrokken én de bevestiging van dit verhaal door de ADAC, lijkt me een verhelderend gesprek met de dealer wel op z'n plaats.

Hier vindt u meer info van de ADAC over de Rückrufaktionen.