Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

invoeren franse auto

Vraag gesteld door tjs op 7 augustus 2018

geachte ANWB,

Ik ben bij de RDW geweest met de franse auto en het "certificat dímmatriculation". De controleur kon de volgende gegevens niet op dit document vinden en heeft ze wel nodig voor invoer naar NEderland. Het gaat om:
- tech info assen; (Dit zou bij f.1 op het franse kentekenbewijs moeten staan, maar staat er niet op. f2 en f3 staan er wel op)
- tech info motor. (Dit zou bij p1 moeten staan, staat er ook niet op)

Deze gegevens heeft de RDW nodig anders kan ik de franse auto niet invoeren. Dit moet op een officieel document staan.

De vraag is: hoe kom ik aan dit officieele document met de missende gegevens?

Ik verneem grraag.

Met vriendelijke groet,tj strikwerda

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U mist gegevens op het Franse kenteken om voor de betreffende auto een Nederlands kenteken te krijgen.

Merkwaardig dat deze niet ingevuld zijn. Ik kom voorbeelden tegen waar dat wel ingevuld staat. Ik weet niet of de RDW een mogelijke verklaring had waarom dat niet ingevuld is. Misschien type voertuig gerelateerd.

Ik vrees dat u voor die gegevens u zou moeten wenden tot de Franse importeur van het betreffende merk, in Frankrijk dus. Misschien kunt u een typegoedkeuring ontvangen waar deze info wel is opgenomen. U zou ook nog kunnen proberen of dat via de Nederlandse importeur aangevraagd kan worden. Maar de certificat de conformité (COC) zal uit Frankrijk afkomstig moeten zijn.

Ik kom ook nog de volgend website tegen die dit soort documenten kunnen afgeven. Misschien kunt u zo achterhalen of deze ontbrekende info in dit document vermeld wordt.