Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie niet uitgevoerd, wel een rekening gekregen

Vraag gesteld door Twan82 op 12 december 2018

Heb mijn ford c max naar een garage gebracht om winterbanden te monteren, grote beurt te doen. Distributieriem en massa vliegwiel te vervangen. Na 2 weken mocht ik de auto ophalen. De winterbanden bleken echter 12 jaar oud en heb ik niet geaccepteerd. Na naar huis gereden te zijn heb ik het luchtfilter bekeken en deze is duidelijk niet verwisseld. De koppeling/massavliegwiel slipt in de 3-4-5 versnelling. Op de ontvangen rekening wordt 1850 € gevraagd maar ik heb het idee dat er niets gerepareerd is. Wat kan ik nu het beste doen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw auto naar de garage gebracht voor een reparatie en nieuwe winterbanden. De banden die onder uw auto zijn gezet bleken oude banden. De reparatie zelf is naar uw idee niet of niet goed uitgevoerd. U vraagt wat uw rechten zijn.

Helaas komt het meer voor dat een gebrek na reparatie nog aanwezig is. Het uigangspunt is dat u dan toch de reparatiekosten moet betalen. Dat is alleen anders als je kunt bewijzen dat de garage een fout heeft gemaakt. Denkt u hierbij aan vervanging van het verkeerde onderdeel, onjuiste diagnose, of zoals u vermoed niets heeft gedaan. Het bewijs is niet altijd makkelijk te leveren. Onderzoek kan soms nodig zijn. Vraagt u daarom altijd om de oude onderdelen.

Indien de geleverde banden inderdaad te oud zijn heeft u recht op de juiste banden. Ook kunt u uw oude banden terugvragen en de gemaakte kosten laten crediteren.

Voor de wijze waarop u de garage kunt aanspreken verwijs ik u graag naar het stappenplan klachten na onderhoud en reparatie op onze website.