Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete Brugge Belgie na wegslepen

Vraag gesteld door Mirandadekei op 19 juni 2018

In december 2017 was ik in Brugge België. Helaas had ik mijn auto ergens geparkeerd waar op zaterdag markt was. Dus bij aankomst zaterdagmorgen was de auto weg. Ik ben op het politieburo geweest, waar ik 58 euro heb betaald. Vervolgens moest ik de auto ergens op een industrieterrein ophalen, waar ik nog eens 125 euro moest betalen. Erg jammer, maar goed.Klaar denk je dan. Nu ontvang ik een parkeerboete van 30 euro! Ik heb gemaild dat ik reeds heb betaald aan de politie, echter geeft men aan dat dit een parkeerboete is en wat ik betaald heb een PV.
Wat is handig in deze situatie? Gewoon betalen of bezwaar maken? Klopt dit inderdaad? Ik dacht dat ik bij de politie de boete al betaald had.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In december 2017 is in België uw auto weggesleept vanwege een parkeerverbod (ivm markt). Ondanks dat u ter plaatse de parkeerboete en wegsleepkosten heeft voldaan, heeft u onlangs wederom een parkeerboete uit België ontvangen voor dezelfde gedraging. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Allereerst dient u na te gaan of het hier wel om dezelfde gedraging handelt. Wanneer u over beide boetes beschikt kunt u dit nagaan aan de hand van de datum als tijdstip van de parkeerboetes.

Wanneer een autp voor langere duur gepaarkeerd staat op een plek waar het verboden is of zondeer aan de parkeerbelasting te voldoen, mag er er per constatering van de gedraging een boete worden uitgeschreven.

Mocht de daum en tijdstip op beide boetes overeen komen, dan verzoek ik u dit aan mij te berichten, dan zal ik het verder uitzoeken.

Meer informatie over verkeersboetes uit België vindt u oponze website.