Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Test autostoel

Vraag gesteld door Erik Veldhuis op 31 januari 2017

Hallo,

Wij hebben een Nuna Rebl autostoel, nu komen we er 'gelukkig' achter door jullie test dat deze stoel helemaal niet zo geweldig is als verteld. We hebben nu via de winkel te horen gekregen dat we de autostoel mogen omruilen voor het nieuwe model. Het gaat om de Nuna Rebl plus. Ik kan geen testresultaten van deze autostoel vinden en ben bang dat deze ook niet aan de veiligheidseisen voldoet. Hebben jullie al inzicht in de resultaten van deze nieuwe stoel?

Mocht hier nog geen informatie over beschikbaar zijn, heeft u dan een vergelijkbare autostoel die u mij kunt aanraden?

Vriendelijke groet,

Erik Veldhuis

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag naar aanleiding van de ANWB Autostoeltjestest omtrent de resultaten van de Nuna Rebl.

De eisen van de ANWB kinderzitjestest test zijn strenger en uitgebreider dan de Europese regels. Momenteel kan je kiezen uit ECE R44 en ECE R129 goedgekeurde producten waar kinderbeveiligingsmiddelen aan moeten voldoen om überhaupt op de Europese markt te mogen verschijnen.

De Nuna Rebl voldoet daar aan zoals uiteraard alle geteste zitjes. Onze test gaat echter verder dan de gestelde Europese norm om uiteraard de onderlinge kwaliteitsverschillen bloot te leggen. De Nuna Rebl bleek tijdens de frontale botsing, waarbij het zitje met 15 kg zware dummy tegen de rijrichting in geplaatst was, niet sterk genoeg en klapte achterover. Dit resulteerde in een afwaardering van het testresultaat zoals ook vermeld in onze Autostoeltjestest 2016.Naar aanleiding van de teleurstellende testresultaten heeft Nuna gewaardeerde en sportieve actie ondernomen en komt met een alternatief aanbod op hun website. Het omruilen voor de vernieuwde Rebl Plus wordt als alternatief aangeboden.

Ten tijde van onze test was deze stoel niet beschikbaar en kunnen wij u geen geruststellende testresultaten aanbieden. Nuna meldt óók de mogelijkheid met de winkel te overleggen om een andere autostoel uit te kiezen. Misschien is dat tóch het beste alternatief waarbij u de ANWB Autostoeltjestest 2016 kunt gebruiken om alsnog tot een verantwoorde koop te komen.***

Reactie van FrankL:

Beste Jos van der Drift, Is inmiddels misschien al wel duidelijk wanneer de Rebl Plus getest zal worden? Alvast dank voor uw reactie. Vriendelijke groeten, Frank Loeffen***

Reactie van Jos van der Drift:

Bij de eerstvolgende testpublicatie in mei is deze stoel nog niet ter beoordeling meegenomen. Voor de daaropvolgende test die ergens in oktober afgerond zal worden, zal deze stoel als kandidaat aangedragen worden. Hopelijk is er dan duidelijk sprake van een kwaliteitsverbetering.