Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lpg g3 in (bijna) nieuwe auto's

Vraag gesteld door hemar50 op 17 oktober 2015

Welke recente merken auto's hebben nog 1400 of 1600 cc motoren, die geschikt zijn om er mee op lpg te rijden? Ik kijk naar een andere auto en rijd bijna m'n hele autoleven al op lpg. En ik wil dat graag weer, maar de meeste recente merken rijden met 1.2 geknepen motoren met turbo, die niet meer op lpg mogen rijden.

Wie adviseert?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een jonge gebruikte auto die geschikt is voor het rijden op LPG.

LPG
De meeste merken hebben al lang geleden de deur dichtgegooid voor LPG. Wanneer u toch wilt gaan voor een LPG auto, zou u het best kunnen kiezen voor een merk en type die ook leverbaar is (of geweest) met installatie. Een overzicht vindt u in ons auto selectie programma. U kunt o.a een selectie maken op LPG als brandstofsoort, leeftijd, transmissie etc.

Hogere onderhoudskosten
Van de geselecteerde modellen kan je in ieder geval zeggen dat de fabrikanten bewust deze auto's aanbieden op LPG en dat het daarom valt te verwachten dat deze auto's ook duurzaam en bedrijfszeker presteren. Wij hebben echter de ervaring dat dit niet per definitie altijd zo is en dat motoren op LPG óók van de nieuwe generatie, wat betrouwbaarheid en duurzaam betreft nog weleens wat steken laten vallen. In veel gevallen zijn de onderhoudskosten ook beduidend hoger dan van een vergelijkbare benzine uitvoering.

Via deze link komt u in ons selectie programma.