Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

cataloguswaarde mercedes sprinter 211 uit 2004

Vraag gesteld door Pasman op 8 november 2015

Vanwege het importeren van een mercedes benz sprinter 211 personenbus uit 2004 ben ik op zoek naar de oorspronkelijke cataloguswaarde maar kan hem nergens op google vinden. Heeft iemand een idee?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De oorspronkelijke cataloguswaarde kan ik opzoeken in ons archief. Dan moet ik wel weten welke Sprinter 211 het is. Een enkel- of dubbelcabine-uitvoering, korte of lange wielbasis, cilinderinhoud 2,1 of 2,2 liter en de maximum toelaatbare massa 2590 of 2800 kg. ***

Reactie van Pasman:

sprinter, duitse auto, motor nr 611.981,
enkele cabine, 9 persoons uitvoering, geen rolstoel lift
wielbasis 355 cm
cilinderinhoud 2148
max toelaatbare massa 2950 kg

Is de bpm restwaarde ook bekend?


Gr, Jurgen***

Reactie van Erik Jan de Jong:

De exacte uitvoering staat helaas niet vermeld in de documentatie die wij ter beschikking hebben (ANWB-Bovag Koerslijst en BAX Expertise catalogus). Van de uitvoering die er meest overeenkomt met uw exemplaar was de oorspronkelijke netto catalogusprijs € 24.750,-, exclusief BTW en ex BPM.

Er zijn veel verschillende berekeningen toegestaan om tot de rest-BPM te komen. Er zijn bedrijven zoals VWE en Autotelex die u kunnen helpen tot een zo gunstig mogelijk tarief te komen. Die kan ik aanbevelen, het scheelt een hoop zoek- en rekenwerk en het verdient de investering gemakkelijk terug.