Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nissan Almera Dashboardklokken en meters vallen regelmatig uit. Tweede dashboard geen vebetering.

Vraag gesteld door janutrecht op 26 juni 2018

Nissan Almera 1.6 uit 1999. Klokken en meters van het dashboard vallen regelmatig uit of blijven star in stand staan. Eerste dashboard vervangen na onderzoek ( module achter snelheidsmeter kapot) , nu heeft het tweede dashboard dezelfde kuren. In-en uitbouwen en contactblokken aandrukken : geen verbetering. Temperatuur en vochtigheid hebben wrslk geen beïnvloedende uitwerking. Wat is de oorzaak en kan ik er wat aan doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de oorzaak van uitvallende klokken en meters van uw Nissan Almera.

Ik kom een bericht tegen van het veelvuldig vervangen van complete units in het verleden. Ik sluit dus niet uit dat de inmiddels vervangen unit dezelfde kuren heeft, te wijten aan aan nogal matige kwaliteit van dit component.

Ik lees nog wel de tip over de Almera met dit probleem de stekker op de unit nader te bekijken en eventueel schoonmaken met contactspray. Misschien de moeite waard daar nog eens naar te kijken.



***

Reactie van janutrecht:

Heel erg bedankt , Jos. Dat ga ik iig ( weer) proberen .
Andere tips zijn ook welkom : ooit heb ik bij eerste dashboard de aandrukblokken ( bedradingsblokjes) met contactspray ingespoten , daarna deed het klokken en -meterwerk het helemaal niet meer. Je begrijpt mijn angst dus. Kan het niet aan zekeringen of bedradingszaken liggen ? Andere oorzaken ?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Jan



***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik kom omtrent dit probleem bij de Almera eigenlijk geen andere oorzaken tegen. En het schijnt dus dat in het verleden deze klokken in de garantie termijn regelmatig om soortgelijke redenen vervangen werden. Dat wijst wel duidelijk in die richting en niet als iets exemplarisch. Maar andere lezers zijn welkom met een nuttige aanvulling.