Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Deurrubber Renault Clio Estate (eerste toelatin 31-3-2015)

Vraag gesteld door Bartus50 op 5 september 2016

Ik heb een Renault Clio Estate (gebruikt) gekocht en bemerk nu dat het deurrubber aan de bestuurderskant (ter hoogte waar je instapt) afgeeft en nare zwarte strepen op mijn kleding geeft. Hiermee terug geweest naar de dealer die e.e.a. met "iets" heeft proberen schoon te maken. Probleem blijft echter. Nu krijg ik van de dealer het advies om het rubber met aceton of wasbenzine schoon te maken of anders een stukje tape op de plek te plakken. Ik heb hier echter niet zo'n zin in. Ik heb nog een fabrieksgarantie tot maart 2017. Kan ik een nieuw deurrubber eisen!!
P.s: De verkoper vertelde mij tenslotte nog dat ALLE Clio's dit probleem hebben!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De deurrubbers van uw auto geven af. Dat is geen onbekend verschijnsel. Vuil en eventueel product van eerdere behandelingen (ingevet tegen vastvriezen?) kunnen kun sporen nalaten.
De oplossing is goed (laten) schoonmaken. Wasbenzine is een goede ontvetter, maar poetsbedrijven gebruiken middelen als All Purpose Cleaner of Surfex. Daarna moet het rubber worden behandeld met een voedend product.
Een garantieclaim voor een nieuw deurrubber zie ik niet succesvol uitpakken, het rubber is niet defect en functioneert. Er is sprake van een eigenschap die niet uitzonderlijk is, en door middel van behandelen en bijhouden is dit op te lossen.