Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekende mankementen Fiat Punto?

Vraag gesteld door heijmn op 21 januari 2018

Ik heb eind 2016 een nieuwe Fiat Punto Twin-Air Turbo Lounge gekocht.
In deze auto werkt de hillholder veel minder goed dan de Punto die ik 13 jaar geleden kocht. Mijn vorige Punto liep nooit achteruit, bij het geringste hellinkje bleef hij al staan. De nieuwe auto doet dit alleen op een (zeer) steile helling.
Verder hapert / schokt de auto in alle versnellingen heel vaak net voordat 3.000 toeren bereikt worden, het voelt alsof de brandstoftoevoer even stopt.
Mijn vraag: zijn dit bekende mankementen van dit type Punto? Tot nu toe heeft de garage / dealer deze problemen namelijk nog niet op kunnen lossen met resetten van de auto.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de genoemde mankementen/opmerkingen van de Fiat Punto Twin-Air Turbo.

Ik heb een ANWB test geraadpleegd of er over het motorisch gedrag soortgelijke opmerkingen zijn geuit. Daar staat het volgende;

''Wil je vriendjes blijven met de Punto, houd je dan niet aan de hinderlijke schakelindicator. Die spoort je aan om vooral vroeg op te schakelen. Zo vroeg, dat je het idee krijgt dat je de motor aan het smoren bent''.

Misschien dat het niet te vroeg opschakelen en de schakelindicator dus negeren, van invloed is voor het inhouden. Méér dan wat minder enthousiaste reacties over het motorkarakter kom ik eigenlijk niet tegen. In ieder geval niet waar heel duidelijk sprake is van inhouden. Misschien dat andere lezers uw oproep kunnen aanvullen met reacties en ervaringen. Ook wat betreft de hillholder waarover ik in de test geen ervaringen tegenkom.

Maar de beste manier is wellicht een rit met een vergelijkbare Punto van het zelfde type. Wanneer er sprake is van een gebrek zou een identieke Punto het zelfde gedrag moeten vertonen. Ook wat betreft de hillholder. Bij géén verschil zou de conclusie moeten zijn dat het een producteigenschap betreft waar feitelijk niets aan te doen valt. Misschien dat uw dealer die uitdaging aandurft en een andere Punto wil inzetten als referentie.