Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

3 kinderzitjes op de achterbank

Vraag gesteld door Nette1989 op 10 augustus 2017

Wij zijn op zoek naar een auto waar op de achterbank (2e rij) 3 kinderzitjes passen (het liefst met isofix). De leeftijden van onze kinderen zijn 2, 1 en 0. Tevens moet de auto een caravan kunnen trekken (ong. trekgewicht van 1500 kg). De combinatie van deze 2 is erg lastig om wat te vinden. De lijst van de anwb is al verouderd, we zoeken een auto van 2010 of jonger. Is er een nieuwe lijst? Of hebben jullie tips voor een automerk?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Er is inderdaad in het verleden een onderzoek gedaan naar het aantal zitplaatsen voor kinderen op 2e of 3e zitrij.

Een actuelere lijst is er wel van de ADAC maar men beperkt zich tot busjes en MPV's omdat het bij een ''gewone" sedan, hatchback of combi nagenoeg uitgesloten is dat het lukt.

 


***

 

 

 

Reactie van Nette1989:

 

 

Bedankt! Ik heb deze lijst inderdaad al eens voorbij zien komen.
Helaas is de combi met en een auto waar 3 zitjes in kunnen en een auto die een goede caravan kan trekken bijna onmogelijk.
Wellicht is er mogelijkheid in het veranderen van zitjes. Wij gebruiken nu 2 maal de familyfix met maxi cosi Pearl zitjes erop. De maxi cosi cabriofix komt ook op een familyfix. Zijn er mogelijkheden voor smallere stoelen (liefst met isofix maar anders met gordel)
Welke smallere zitjes raden jullie dan aan?

 


***

 

 

 

Reactie van Erik Jan de Jong:

 

 

De autostoeltjes die we aanraden zijn de stoeltjes die we als goed getest hebben. De zitjes zijn ingedeeld in leeftijdsklasse, niet in het formaat of de breedte van het zitje. Hooguit wordt er bij de minpunten vermeld als een zitje veel ruimte in beslag neemt.