Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

probleem met touchscreen

Vraag gesteld door gaudi op 29 augustus 2018

Sinds 1 maart rijd ik in een nieuwe Peugeot 3008. Vanaf het begin werkt het touchscreen niet goed. Als ik van radiozender wil wisselen
moet ik soms meerdere malen 'touchen' om de wisseling tot stand te laten komen. Tijdens het rijden is het probleem groter dan bij stilstand. Verder : je hoort bij elke touch wel een piepje , maar dat
betekent kennelijk niet dat de opdracht is begrepen. Ook heb ik bij
andere functies van het touchscreen (zoals de klimaatregeling) geen
enkel probleem om iets te wijzigen.

De dealer zegt geen oplossing te weten , maar dat vind ik
onacceptabel. Heeft u een idee wat de oorzaak van het probleem kan zijn , en zo ja hoe het opgelost kan worden ?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Coen Teerink

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een een soms weigerend touchscreen van uw Peugeot 3008 wanneer u van radiozender gaat wisselen.

Ik herken het probleem niet. De dealer zegt geen oplossing te weten. De belangrijkste vraag is echter of dit exemplarisch is of dat vergelijkbare Peugeots dit zelfde verschijnsel kennen. Met andere woorden: is hier sprake van een gebrek of een producteigenschap.

In het eerste geval zal de dealer een oplossing moeten bieden. Misschien d.m.v. een nieuwe display maar aan de mededeling ''geen oplossing te weten'' heeft u dan uiteraard geen boodschap.

Wanneer u de mogelijkheid zou hebben om bijvoorbeld bij een demonstratie model 3008 deze functie óók uit te proberen, weet u of dit vooral een gebrek is bij uw auto. Dan denk ik dat u de dealer in gebreken moet stellen en desnoods schriftelijk te kennen moet geven dat u binnen een bepaalde termijn een oplossing. Modelbrieven vindt u op onze pagina Stappenplan klachten na aankoop.

En uiteraard hopen we wellicht samen met u op reacties en ervaringen van ander 3008 bezitters. Misschien is er sprake van enige herkenning én hopelijk ook een toegepaste oplossing.