Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkoper heeft geen tenaamstelling code

Vraag gesteld door Harry-k op 6 september 2018

Afgelopen vrijdag een auto gekocht en aanbetaald. De verkoper kon deze op dat moment de gebruikte auto niet overschrijven naar mij toe, omdat hij de papieren niet had. A.s dinsdag zou het geregeld zijn. Ik bellen , nog steeds geen papieren .
Woensdag weer contact , nog steeds niet in bezit van de papieren.

Kan ik deze koop annuleren zonder anuleringskosten , lijkt mij dat de verkoper in gebreke is. Ik heb hem nu bijna een week de tijd gegeven om dit te regelen . Het komt erop neer dat de verkoper een auto heeft verkocht die nog op naam staat van iemand anders.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht. De auto is nog niet geleverd omdat de auto niet op uw naam gezet kan worden. De verkoper is nog niet in het bezit van de nodige papieren.

Voor u de auto meeneemt moet deze uiteraard op uw naam zijn gezet. Als u een vaste levertijd heeft afgesproken, een specifieke datum, en de auto wordt die datum niet geleverd, dan is de verkoper in verzuim en kunt u de koopovereenkomst ontbinden. Is er geen vaste leverdatum afgesproken, dan zult u de verkoper alsnog drie weken de gelegenheid moeten bieden om te leveren. Dat kunt u doen door de koper een ingebrekestelling te sturen. Voor een voorbeeld hiervan verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.

Geeft de verkoper nu al aan niet te kunnen leveren, dan kunt u de koop direct ontbinden.