Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

rotte eieren lucht

Vraag gesteld door chanulleke op 20 september 2017

ik heb een Mitsubishi colt 1.6 die ineens naar rotte eieren stinkt. onder de motor klep stinkt het niet.. dus de accu zal het niet zijn. ik ben verder op onderzoek gegaan en ik ruik het met name onder de auto bij de uitlaat en als ik bij de banden voel naar warmte. Voel ik alleen rechts voor iets aan warmte.. kan deze stank ervan komen dat de rem blijft hangen ? heb met rijden zelf niets aan de auto gemerkt.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Mitsubishi geeft opeens een onwelriekende geur. De typische lucht van rotte eieren, oftewel waterstofsulfide (H2S) kan te ruiken zijn bij een accu die overladen wordt (kapotte spanningsregelaar) of bij een oudere auto met een ongeregelde katalysator.

U schrijft dat u zelf al op onderzoek bent uit geweest, en constateert een voorwiel dat warmer wordt dan de andere wielen. Dat kan duiden op een aanlopend remblok, wat ook een geur kan geven.

Als u onmiskenbaar rotte eieren ruikt dan zijn de accu of de katalysator de verdachte, maar de remmen van het wiel dat warm wordt zou ik sowieso ook laten controleren.