Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Velgreparatie

Vraag gesteld door Velgen op 2 juli 2018

Onze BMW z4 zijn vorig jaar bij aflevering de velgen gespoten. Nu bleek dat de lak haarscheurtjes vertoonde. BMW garage heeft de reparatie (garantie) uit laten voeren door een specialist. Inmiddels zijn de velgen twee keer gespoten. Resultaat was bedroevend. Bovendien zaten er kartelrandjes op de spaken en was de lak vrij dik (sinaasappelhuid). Ook zaten er groeven op de spaken. Inmiddels worden de velgen weer gerepareerd, We vragen ons af of dit niet slecht is voor de velgen of dat de kwaliteit van de velgen hierdoor hard achteruit gaat. Bovendien lijkt mij het schuren en opnieuw lakken ook niet goed voor de velg. Immers de beschadigingen moeten ook weggeschuurd worden. Ik hoor graag advies.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het herhaaldelijk spuiten van de Z4 velgen niet schadelijk is voor de kwaliteit en duurzaamheid.

Het elke keer weer kaalmaken, opschuren en vervolgens lakken zie ik in die zin niet ten koste gaan van de duurzaamheid en kwaliteit. Ik vraag me wel af of na herhaalde pogingen het dan wel goed gaat komen. Formeel moet de dealer de gelegenheid krijgen om onder garantie dit te herstellen, maar is het natuurlijk niet zo dat hij daar ontelbare keren de mogelijkheid voor moet krijgen. Misschien dat u nu een concrete afspraak moet maken dat, wanneer deze poging niet het gewenste resultaat oplevert, er wél een duurzame oplossing moet koemen. Ik stel me voor dat een set andere velgen dan nog de enige optie is.

Ik begrijp uw bezorgdheid maar wil wat meer de nadruk leggen op de laatste poging om de velgen alsnog duurzaam netjes te krijgen. Als het nu niet lukt zal dat waarschijnlijk de volgende keer en daarop volgende keer óók niet lukken. Dat moet u proberen voor te blijven en daar al concrete afspraken over te maken.

Zie ook ons Stappenplan klachten na aankoop.