Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen 5e versnelling citroën c4 cactus blue hdi.

Vraag gesteld door Limgron74 op 23 oktober 2018

Ik heb de auto 3 jr en 8 mnd. Na 100.000 km problemen met de 5e versnelling. Kan soms niet terugschakelen; gebeurt steeds vaker. Reparatie kost volgens offerte Citroëndealer € 995.
Volgens mij is het niet normaal dat na deze kilometrage deze reparatie moet plaatsvinden. Het ligt niet aan mijn rijstijl, maar is 'pech' volgens de dealer waar de auto ook in onderhoud is.
Kan ik deze reparatie plus bijbehorende kosten op Citroën verhalen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een defect aan de versnellingsbak van uw Citroën Cactus.

De dealer beschouwt het genoemde gebrek als 'pech' en niet iets dat te maken heeft met het gebruik of de rijomstandigheden. Feitelijk is er wat kilometrage en leeftijd betreft dus sprake van een buitensporig gebrek.

Uitgaande van een redelijk te verwachten levensduur van tenminste 10 jaar en 200.000 km zou u zeker van de dealer een redelijk voorstel mogen verwachten. Dat zou mogelijk zelfs een volledige vergoeding kunnen zijn of tenminste een coulance voorstel.

Voor aanvullende info adviseer ik u het Stappenplan Klachten Na Aankoop te raadplegen. Op deze pagina óók de nodige modelbrieven om op basis van conformiteit uw dealer aan te schrijven.

https://www.anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/stappenplan-klachten-na-aankoop