Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Captur Kumho banden

Vraag gesteld door Hans B. op 1 april 2015

De Renault Captur Helly Hansen wordt geleverd met Kumho 4-seizoenen banden type Solus KH25 Dit type band is niet door de ANWB getest maar andere 4-seizoen banden van Kumho scoren zeer slecht
Een Engelse test van Tire Reviews is er wel en die is niet bepaald positief
Weet iemand iets over deze banden Kumho Solus KH25 205 55 R17 m s

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Dit type Kumho all season hebben wij inderdaad niet getest. Overigens zijn de testresultaten van all seasons in het algemeen tegenvallend. Wij hebben met de laatste all season test met name de nadruk willen leggen op de algemene tekortkomingen.
In Nederland, met onze vlakke wegen en relatief milde temperaturen, doen all seasonbanden het onder winterse omstandigheden nog vrij aardig. Vooral de zijdelingse grip, hard nodig op bijvoorbeeld bochtige trajecten, blijft duidelijk achter. In wintersportgebieden waar je veel te maken hebt met hellende en bochtige wegen, wordt het gebruik van de all seasonband dan ook afgeraden. Opvallend is dat in de zomer de prestaties van all seasonbanden zoveel slechter zijn dan die van de specialist voor het jaargetijde. Bij hoge temperaturen reageren de banden onvoorspelbaar en kunnen daardoor zelfs onveilig zijn.

Misschien dat andere gebruikers van deze Kumho's hun ervaringen nog willen delen.