Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met rijbewijs BE in USA auto voor 12 personen rijden

Vraag gesteld door GERDEL op 4 september 2017

Ik wil een grote auto huren in de USA. We zijn met 6 personen, maar veel bagage. Ik zie auto's met bijvoorbeeld 12 zitplaatsen (Ford Transit). Mag ik daarin rijden met rijbewijs BE? Ik vervoer daadwerkelijk maar 6 mensen inclusief mijzelf

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt een auto huren in de Verenigde Staten. U bent met 6 personen en veel bagage. U vraagt zich af of u met uw BE rijbewijs een auto met 12 zitplaatsen (Ford Transit) mag huren.

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten. Met het Nederlandse B(E) rijbewijs mag je een motorvoertuig besturen, ingericht voor vervoer van maximaal 8 personen (inclusief bestuurder 9). U mag dus met het BE rijbewijs in de Verenigde staten géén bus huren voor 12 personen, ook niet als u minder personen vervoert.

Omdat verhuurbedrijven in de meeste staten (ondanks het feit dat de staat het Nederlandse rijbewijs erkent) toch een IRB eisen, wordt aangeraden dit document voor de zekerheid mee te nemen.

Veel verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Voor meer informatie over het huren van een auto in het buitenland en andere praktische informatie over de Verenigde Staten verwijs ik u naar onze website.